به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

این توضیحات و عنوان از ویرایش قالب ، قابل تغییر است.

مکان تبلیغات شما

امکانات وب

پر مخاطب ها

    عضویت

    نام کاربري :
    رمز عبور :

     
     

    برای مصارف خانگی دونوع کنتور برق تکفاز و سه فاز بطور عام وجود دارند که در دسته بندی کنتورها به نوع اکتیو معروفند. اما در مصارف صنعتی میتوان به کنتورهای راکتیو و کنتور های دو تعرفه اشاره کرد. از طرق دیگر میتوان انواع کنتور برق را به دو دسته مکانیکی و دیجیتالی تقسیم بندی کرد که منظور از مکانیکی همان کنتورهای معمولی هستند.

     

    کنتور های مکانیکی:

     

    ۱- کنتور های تکفاز مکانیکی: این کنتور ها با ولتاژ ۲۲۰ ولت کار میکنند و از نظر جریان اسمی دارای انواع زیر هستند:
    کنتور های ۵ آمپر، ۱۵ آمپر، ۲۵ آمپر

    ۲- کنتورهای سه فاز غیر دیماندی مکانیکی: این کنتور ها با ولتاژ ۲۲۰/۳۸۰ کار میکنند و از نظر جریان اسمی دارای انواع زیر هستند:
    کنتور های (۴۰)۱۰ آمپر و (۱۰۰)۲۵ آمپر.

     

    ۳- کنتور های سه فاز دیماندی مکانیکی: این کنتور ها با ولتاژ ۲۲۰/۳۸۰ ولت و ۱۰۰/۱۰۰ ولت کار میکنند و آمپراژ آن ها ۵ آمپر میباشد.

     

    کنتور های دیجیتالی:

     

    ۱- کنتور های دیجیتالی تکفاز: این کنتور ها با ولتاژ ۲۲۰/۳۲۰ ولت کار مینمایند و از نظر جریان اسمی که با توجه به نوع کنتور و شرکت سازنده ما بین ۵ تا ۱۰۰ آمپر میباشند و به صورت پالسی کار میکنند.

     

    ۲- کنتور های دیجیتالی سه فاز: کنتور هایی هستند که قابلیت سنجش همزمان انرژی های مصرفی اکتیو و راکتیو را به صورت هشت تعرفه دارند و به دو نوع عادی (غیر دیماندی) و دیماندی میباشد و به صورت پالسی کار میکنند.

     

    ۱- کنتور های غیر دیماندی (عادی) سه فاز: این نوع کنتور ها با ولتاژ (۳×۲۳۰/۴۰۰) ولت کار میکنند و از جریان اسمی با توجه به نوع کنتور و شرکت سازنده ۲ تا ۱۰۰ آمپر میباشند و به صورت پالسی کار مینمایند و قابلیت نصب به طور مستقیم و یا با استفاده از ترانس جریان را دارند در این صورت کنتور دیماندی خواهد بود.

     

    ۲- کنتور های دیماندی سه فاز: این نوع کنتورها با ولتاژ (۳×۲۳۰/۴۰۰) و یا (۳×۲۳۰/۴۰۰) ولت کار میکنند و از نظر جریان اسمی با توجه به نوع کنتور و شرکت سازنده و یا (۱-۱۰) آمپری میباشند و قابلیت نصب از طریق CT و PT را دارند و بر حسب مقدار و ولتاژ کاری آن ها به صورت اولیه و یا ثانویه قابلیت نصب را دارند و به طور پالسی کار میکنند.

     

    نحوه نصب کنتور برق تکفاز در مدارات:

     

    سیم فاز را به سر سیم پیچ جریان وصل نموده و از سر دیگر آن فاز را میگیرند و دو سر سیم پیچ ولتاژ را به فاز و نول وصل میکنند. زمانی که مصرف کننده ای به کنتور وصل میشود جریان از سیم فاز و نول میگذرد. به عبارت دیگر جریان مصرف کننده از سیم پپیچ جریان میگذرد و در آن یک میدان مغناطیسی ایجاد میکند. سیم پیچ ولتاژ که همیشه به برق وصل است و دارای یک میدان مغناطیسی ثابت است که مقدار آن هیچ ارتباطی به مصرف کننده متصل شده به کنتور ندارد. این دو میدان مغناطیسی بر هم اثر کرده و سبب ایجاد نیروی حرکتی در صفحه آلومینیومی درون کنتور میشود. سرعت حرکت این صحفه با جریان مصرف کننده رابطه مستقیم دارد. این حرکت توسط یک محور و چرخ دنده به یک شماره انداز یا نمراتور ارتباط دارد و بر اساس گردش آن شماره ها زیاد میشود. این شماره ها بجز رقم اول میزان کارکرد کنتور یا همان مصرف انرژی الکتریکی را بر حسب کیلو وات ساعت نشان میدهند. البته درون کنتور قطعات دیگری هم نظیر: آهنربای سرعت گیر و پیچهای تنظیم و… وجود دارند که ما از توضضیح آن ها صرف نظر کرده ایم.

    amir
    شنبه 24 تير 1402 - 18:22
    بازدید : 78
    برچسب‌ها :

    آمار سایت

    آنلاین :
    بازدید امروز :
    بازدید دیروز :
    بازدید هفته گذشته :
    بازدید ماه گذشته :
    بازدید سال گذشته :
    کل بازدید :
    تعداد کل مطالب : 19
    تعداد کل نظرات : 0

    خبرنامه